به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از مهر: دوره بيشترين فعاليت خورشيد يک دوره عادي از فعاليتهاي شديد يا تشديد شده خورشيد در يک دوره خورشيدي 11 ساله است. در چنين دوره اي، تعداد بسياري از لکه هاي خورشيدي ظاهر مي شوند و قدرت خروجي خورشيد با افزايش چشمگير در ميزان و قدرت شراره هاي خورشيدي بيشتر مي شود.
يکي از بهترين نمونه هاي شراره هاي خورشيدي که بر سيستم ارتباطات زمين تأثيرگذاشت طوفان خورشيدي سال 1859 بود که از آن با عنوان رويداد کارينگتن ياد مي کنند، انفجار بزرگ خورشيدي که با چنان قدرتي به زمين اصابت کرد که نورهاي شمالي را در نقاط جنوبي در رم، ايتاليا که در 42 درجه شمالي خط استوا قرار دارد قابل مشاهده بود.
در سال 1859، براي نخستين بار بشر با توفان ژئو مغناطيسي مواجه شد، اين طوفان خطوط مخابرات را در دو سوي اقيانوس اطلس به طور کامل قطع کرد.
دانشمندان سازمان اقيانوسي و اتمسفري آمريکا اظهار داشتند که آنها براي انفجار عظيم انرژي الکترومغناطيسي از سوي خورشيد در سال 2013 آماده هستند که اين امر مي تواند به شبکه هاي برق جهان و سيستمهاي ارتباطي ما صدمه بزند.
براساس اظهارات دانشمندان، اگر يکي از شراره هاي بزرگ خورشيدي در دوره بيشترين فعاليت خورشيد به زمين اصابت کند قطع برق، عدم کنترل هواپيماها، از کار افتادن ماهواره هاي نظامي و غير نظامي از نتايج آن خواهد بود.
تام بودگدان مدير مرکز پيش بيني وضعيت هواي فضا از سازمان اقيانوسي و اتمسفري آمريکا اظهار داشت که اين سازمان به دقت وضعيت را تحت نظارت دارد و ما مي دانيم که وضعيت هواي فضا چقدر مي تواند قدرتمند باشد و چگونه رويدادهايي که روي سطح خورشيد آغاز مي شوند مي تواند نتايج ويران کننده اي روي زمين داشته باشند.
وي افزود: از اين رو پيش بيني وضعيت هوايي فضا به ما کمک مي کند که يا از رويدادهاي درحال وقوع جلوگيري کرده و يا صدمات را به حداقل برسانيم.
تحقيقات سال 2008 نشان مي دهد که هزينه چنين صدماتي در نتيجه برخورد مستقيم يک شراره خورشيدي حدود 1 تا 2 تريليون دلار خواهد بود.
اين هزينه هاي گسترده از اين حقيقت ناشي مي شود که ما در اوايل قرن بيستم هستيم و زندگي روزمره ما ارتباط نزديکي به عمکرد مستمر شبکه هاي الکتريکي و سيستمهاي ماهواره اي دارد.
براساس اظهارات دکتر ميچيو کاکو عضو انجمن فيزيک آمريکا، شراره هاي خورشيدي شبيه گلوله هايي است که در فضا شليک مي شوند و به طرف زمين حرکت مي کنند، بنابراين ما بايد مانع رسيدن اين گلوله ها به زمين شويم.